casemanagers

Als casemanager begeleid je mensen met dementie en hun mantelzorgers. Vaak gaat het niet alleen om dementie, maar om een combinatie van beperkende omstandigheden. En elke combinatie is weer anders.

Wat de omstandigheden ook zijn, doel is om de kwaliteit van leven te optimaliseren. Maar hoe doe je dat?

Het leven is bedoeld om te beleven. Bovendien is beleving goed voor de gezondheid. In die zin is dag*wijzer dementie een medicijn voor degene met dementie en – bij een slimme aanpak – een goede ontzorger voor mantelzorgers.

Gaandeweg zijn wij er achter gekomen dat pro-actief plannen van activiteiten essentieel is om te komen tot dagen die voldoening geven. Bovendien bevorderen vormen van beleving en beweging de hersenactiviteit.

Wil je als casemanager mantelzorgers helpen om beter de regie te voeren en betere dagen te plannen? Of wil je als casemanager mantelzorgers leren hoe zij kunnen voorkomen dat zij opbranden? Dan is het belangrijk om mantelzorgers inzicht te geven in hoe zij het beste kunnen omgaan met de 3 uitdagingen.

We kunnen je als casemanager ook helpen om:
• dag*wijzer deel uit te laten maken van het zorgleefplan voor een betere daginvulling
• dag*wijzer standaard beschikbaar te maken bij elke nieuwe diagnose
• mantelzorgers te ondersteunen met dag*wijzer coaching icm ergotherapie

Interesse om meer te weten over hoe je als casemanager met dag*wijzer het leven van mantelzorgers kunt veraangenamen? Stuur je gegevens naar: info@beginnende-dementie.nl