gemeenten

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om dementievriendelijk te worden. Goeie zaak, maar hoe ga je als gemeente om met de mantelzorgers in je gemeente?

Alzheimer Nederland heeft onderzocht dat een deel van de mantelzorgers die te maken krijgt met dementie vroeg of laat overbelast raakt.

Als overbelasting van mantelzorgers aan de orde van de dag is, dan gaat er iets niet goed.

‘Zo lang mogelijk thuis’ is de leuze waarmee de overheid de zorg voor ouderen voor een belangrijk deel in de privé-sfeer heeft neergelegd. Slim, want dit bespaart veel geld. Mantelzorgers worden wel ondersteund met praktische oplossingen (Wmo), maar missen essentiële inzichten. Logisch, want zij hebben er niet voor doorgeleerd.

” Mantelzorgers besparen de gemeenschap samen jaarlijks miljarden. Maar wat doet de gemeenschap voor de mantelzorgers? 

Wil je als gemeente je mantelzorgers echt ondersteunen? Dan is dag*wijzer dementie de oplossing. De methode geeft antwoord op de 3 uitdagingen waar elke mantelzorger mee te maken krijgt.

Door als gemeente de methode weg te geven bij alle nieuwe gevallen van dementie – bijvoorbeeld via de huisarts – houd je de conditie van mensen met beginnende dementie beter vast en bespaar je mantelzorgers een hoop onnodige stress.

We kunnen ook zorgen voor dag*wijzer coaching.

Vraag ons naar de mogelijkheden via
info@beginnende-dementie.nl.