vragen&antwoorden

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat maakt de methode nu zo bijzonder?
Het is niet moeilijk om zo af en toe een activiteit te plannen, maar het valt niet mee om elke week passende activiteiten te plannen. De methode is er op gericht om binnen een vaste dagstructuur afwisselende activiteiten te plannen. De 3-stappen methode is een vinding die dit makkelijk maakt.

Hoe lang duurt het voordat je de methode onder de knie hebt?
Het kost ca. een uur om de methode goed te begrijpen. Vervolgens ca. een uur uur om de dagstructuur te bepalen (werkblad 1). Ook zul je tijd besteden aan het verzamelen van passende activiteiten (werkblad 2). In het begin ook ca. een uur. Vervolgens gaat de methode veel tijd opleveren. Door wekelijks ca 15 à 20 minuten aandacht te besteden aan het verloop van de volgende week lopen de dagen soepeler en gebeurt er meer. Geleidelijk wordt dagplanning een routine waarbij je als mantelzorger ook tijd kunt plannen voor jezelf.

Waarom moet dit pakket € 79 kosten?
Alles wat goed is lijkt duur als je alleen naar de prijs kijkt. Maar in vergelijking met medicijnen is dag*wijzer dementie erg goedkoop. Voor anderhalve euro per week kun je uitstekende weken plannen. Wij beschouwen de methode dus als een medicijn dat uitstekend kan helpen om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk vast te houden. Om het gebruik er van te stimuleren bieden we dag*wijzer tijdelijk aan voor 39,50 euro.

Wat als het niet werkt?
Het werkt altijd als je het goed voorbereidt. Je kunt je ook laten begeleiden door een ergotherapeut. Het begeleiden van dagplanning door een ergotherapeut wordt voor een aantal uren per jaar door de meeste verzekeraars vergoed. 

Zit in het pakket ook een agenda?
Ja, inderdaad, in het pakket zit een prikkelarme dagplanner zonder afleiding, met één dag per pagina. Deze dagplanner kun je jaarlijks bijbestellen (op dit moment 24,95).

Kun je ook ruilen
Als de aankoop om wat voor reden dan ook niet aan de verwachtingen voldoet, dan adviseren wij je je exemplaar te retourneren. Pakketten kunnen binnen 14 dagen na ontvangst geruild worden. Bij online bestellingen krijg je je geld – minus verzendkosten – terug nadat wij het exemplaar zonder sporen van gebruik hebben ontvangen. Verzendkosten van retournering zijn voor eigen rekening. Indien je dag*inzicht via andere kanalen hebt aangeschaft, dan kun je het exemplaar daar ruilen. Ook hier geldt een termijn van 14 dagen en de voorwaarde dat het pakket geen sporen van gebruik vertoont.

naar dag*wijzer dementie